Jdi na obsah Jdi na menu
 


OHLÉDNUTÍ ZA ROKEM 2012

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti - o tom jsme se nejednou sami přesvědčili. 

Tak třeba zkouškový víkend ve dnech 27. a 28.10.2012 nás pěkně prověřil. Nevěřili bychom, že tak krásný podzim se na dva dny zvrtne v zimu nanečisto. Déšť, sníh, zmrazky, vítr... těžko uvěřit, že by to mohlo být ještě horší – skoro jsme měli pocit, že to ani nepůjde. A naši hafani se tvářili, jako by se nic mimořádného nedělo. Inu – poctivá příprava – díky Kájo!!!

Jen krátkosrstou pitbulku Trishu to zaskočilo. Takovou zimu prostě nezvládla a tak budeme muset splnit bodový limit na jaře v Oticích.

 A co se nám letos podařilo?

Petr Gotzmann s RTW Enzem:

·         složili výkonnostní zkoušku H2 . hlídkový pes II. stupně.

·         zúčastnili se:obranářského speciálu ve Studénce a krajského přeboru služebních psů.

·         absolvovali DNY NATO na slezskoostravském hradě, kde prováděli ukázky práce s policejním psem.

·         Petr obhájil kvalifikaci figuranta I. stupně a složil zkoušku Instruktor výcviku MSKS, figuruje na Hrabství, v Čermné, v Budišově, ve Vítkově a pracuje jako figurant při  zkouškách.

 Jana Dušková s českým teriérem Valdou:

·         úspěšně zvládla povinné výstavy a zkoušky, nutné k uchovnění psa a jeho zápisu do plemenné knihy. Věříme, že to není jejich poslední úspěch.

Dana Haasová:

·         si pořídila krásnou černou fenečku křížence a věříme, že se tímto automaticky zapojila do dalších kynologických činností společně se svou vnučkou Kačenkou 

Jitka Jakubíková s křížencem Rickym:

·         složili obranářskou zkoušku SPR1 dle řádu IPO. Panička sice tvrdí, že to Rikišek odflákl, ale výsledek je pozitivní! 

Jaroslav Menčík s NO Britou

·         zvládli zkoušku BH dle IPO a zkoušku ZVV1 dle NZŘ   

Jaroslav a Olga Menčíkovi nadále provozují canisterapii v Domově pro seniory Letokruhy v Budišově a v podobném zařízení ve Vítkově, kde v září udělali i malou prezentační akci s přednáškou při příležitosti dne otevřených dveří.

Podíleli jsme se na několika předváděcích akcích společně s kamarády z Budišova, zapojili jsme se do meziklubové „ligy“ a získali nové kamarády v Městě Albrechtice a Oticích.

Na závěr ještě dvě zprávy - jednu veselou a jednu smutnou...Přestože se udály v tomto pořadí, uvedu je naopak: 

1) Pár dní před vánocemi opustil svou paničku Jitku německý boxer Rony, který by se v 4.4. 2013 dožil krásných 14 let. 

2) Ke konci roku 2012 si Petr G pořídil nového chlupáče... a toho chlupáče myslím doslova:-) Argo je dlouhostrsté černé štěně NO, který našel u Petra své nové doma. Tak hodně štěstí :-) 

Do nového roku bychom si přáli zvýšení intenzity výcviku ve Vítkově a doufáme, že i Pavlínka s Eli už přečkaly potíže a opět se zapojí do společné práce.