Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výcvikové soustředění na Hadince

28. 8. 2010

 Někteří členové  naší výcvikové skupiny absolvovali celý 15-ti denní přípravný kurz výcviku pro vykonání zkoušek dle národního zkušebního řádu (ZM, ZVV1). Kurz probíhal většinou ve dvoudenních setkáních, a to od poloviny června. Zakončen byl pětidenním soustředěním na Hadince (viz foto) ve druhé polovině srpna. Pracovali jsme individuálně na poslušnosti, pod vedením výcvikáře jsme vypracovávali stopy a den byl vždy ukončen výcvikem obrany. Vždy se cvičilo dopoledne i odpoledne, takže k večeru jsme byli vždycky pěkně vyždímaní. Pětidenní soustředění na Hadince mělo trochu odlehčit intenzívní přípravu na zkoušky, plánované na konec října. Dopoledne se zodpovědně trénovalo a odpoledne patřilo jednotlivcům, kteří si chodili pro rady, nebo pomoc při pilování některého problémového prvku. A dařilo se, díky zkušenostem a ochotě výcvikáře Karla, Jany a Lenky. Důležité okamžiky zachytili paparazzi – Jitka s Petrem. V průběhu kurzu došlo k velkému posunu u našich psů. Nejenže se učíme my sami, ale například Elinka začala při obraně nejen štěkat, ale i kousat… a dokonce už nosí i rukáv, Ricky se naučil ovládat a už ví, že figurant při obraně se nežere, ale vyštěkává, Kim zrychlil své reakce při poslušnosti i obraně, Jessi si zdokonalila své stopařské dovednosti, Trisha zvládla dlouhodobé odložení - a to na počátku vydržela ležet sotva pár sekund.

Výcvikové soustředění absolvovaly i  tři „pejskařky – začátečnice“ z Krnova, které naprosto dokonale zapadly do davu a na konci pobytu se nestačily divit, jaká je mezi „pejskařema“ sranda. Už nyní se těší na příští rok.
Vzhledem k tomu, že vydatně rostly houby, chodili nadšenci v mezičase pro voňavé úlovky po okolí tábořiště a tak jsme si dovezli domů trochu toho sušeného potěšení. Večery patřily kytarám, dobrému vínu a klábosení s písničkami – Lenka důsledně dohlížela, abychom si „drželi hlas“. Díky všem, kteří se zasloužili o to, že bylo  moc fajn!!! 
Na závěr obdržel každý z nás certifikát o absolvování kurzu.
To samozřejmě neznamená, že máme u zkoušek vyhráno, ale budeme pilně trénovat dál.